TRET DE SORTIDA A LA 18ª EDICIÓ DE L’OBERT INTERNACIONAL D’ESCACS DE FIGUERES MIQUEL MAS FREGANT EL RECORD DE PARTICIPACIÓ

El XVIII Obert Internacional d’escacs de Figueres Miquel Mas, s’ha iniciat aquest dijous a les 16:30 h al Castell de Sant Ferran de Figueres. Amb gairebé 100 participants entre els grups A i B, més els 34 inscrits fins aquest moment en el grup C (VI Torneig Infantil sub-12), que s’iniciarà dilluns 14, aquesta edició serà de les més participatives de la història.

Entre els màxims favorits per vèncer en el grup A, hi trobem nº 1 del ranking, el GM francès Jean Noel Riff, així com també els altres dos Grans Mestres, Miguel Muñoz i Javier Campos. Tampoc cal oblidar al MI Juan Mellado, que ocupa el quart lloc del rànking. En total hi ha 11 titulats internacionals i el centenar de jugadors, provenen de 15 nacionalitats diferents.

Pel que fa als millors gironins i que poden optar a fer norma de Mestre Internacional, destaquen el jugador del Gerunda Àlex Vidal i els figuerencs Jordi Cuadras i Jordi Serra.

Com en els darrers anys, el torneig es disputa de l’10 al 17 d’agost al Castell de Sant Ferran, llevat del grup C, que es jugarà del 14 al 17. En el total dels 3 grups es repartiran més de 5.100 eur en premis. L’Obert es jugarà cada tarda a les 16:30 h, excepte la doble ronda del dissabte 12 i la darrera ronda, que es disputarà el dia 17 a les 9:30 h.

Els 10 primers taulers es podran seguir en directe per internet a través de la web del club www.escacsfigueres.com o de la web de la Federació catalana d’escacs www.escacs.cat. Els grups A i B formen part de la 14ª edició del Circuit Català d’Oberts Internacionals.

L’àrbitre principal és l’AI (àrbitre internacional) madrileny Eduardo López, ajudat per per Carles Vilà.

A la primera ronda, tant en el grup A com en el B, no hi ha hagut sorpreses i la majoria de favorits han aconseguit la victòria.

Figueres, 10 d’agost del 2017

Els comentaris estan tancats.