ELS GM RIFF I MUÑOZ CAPDAVANTERS AMB 5,5 PUNTS QUAN MANQUEN DUES RONDES PER FINALITZAR L’OBERT INTERNACIONAL DE FIGUERES MIQUEL MAS

A diferència de la ronda anterior, on hi va haver 5 taules en els cinc primers taulers, avui la nota destacada ha estat la lluita que hi ha hagut a gairebé tots els taulers, doncs només 4 partides han finalitzat amb empat. D’aquestes, només la disputada pel MF Vidal contra el MI Touzane, en el tercer tauler, estava situada a les taules de dalt. Així doncs, continua puntuant amb titulats i fent un gran torneig el santaeugenienc, ara a les files del Gerunda, Àlex Vidal.

Amb els mateixos 5 punts, i presentant candidatura a la norma de Mestre Internacional, s’hi afegeix el MF del Sant Cugat Julio Javier Alonso, que també està fent un bon torneig i avui s’ha desfet del jove romanès Paul Alexandru Paraschiv.  Tots dos, Vidal i Alonso, se situen 3er i 4t de la classificació, a mig punt dels 2 primers i tenen opcions de fer norma a dues rondes del final del Torneig.

Per davant seu, amb 5,5 punts, hi ha els 2 líders els GM Riff i Muñoz que ahir es van desfer respectivament del MI Jorge González i del MC Lluís Parals. González tenia una posició amb avantatge, però un error en el mig joc va evitar que pogués puntuar amb el nº 1. A la 8a ronda, hi ha els enfrontaments Muñoz-Alonso i Mellado-Riff a les dues primeres taules, mentre que Vidal juga amb les peces negres contra el GM Campos.

Grup B

Molta lluita també en aquest grup, on s’han definit les partides dels quatre primers taulers. D’aquesta manera ocupen el lideratge amb 6 punts el jove de 15 anys Abel Lázaro (Olot) i Ricard Nadal (Barcelona), que s’han imposat respectivament a Buenafe i Clot, i que avui s’enfronten entre ells a la primera taula. En cas de victòria d’algun dels dos, li donaria moltes possibilitats d’acabar enduent-se el 1er premi.

Franck Claret i David Núñez, tots dos de l’Alt Empordà, han vençut respectivament a les taules 3 i 4 a Àngel Lázaro i Jesús Maria González. Claret, amb 5,5, segueix d’aprop als dos líders i s’enfrontarà a la 8a al belga Van Decraen (5 punts).  Per la seva banda, Núñez, s’enfrontarà a la taula 3 amb les peces negres a Buenafe (5 punts, del Club Zugzwang). L’altre jugador amb 5 punts és Arnau Clot, del Santa Eugènia, que jugarà amb blanques contra Àngel Làzaro (Aragonès).

El primer jugador local és Rafael Gallego amb 4,5 punts, que s’enfronta a la taula 5 amb Ramon Blanco (Dotze Castells).

Grup C – VI Torneig Infantil sub-12

Després de les quatre primeres rondes, només el jugador de l’Alt Empordà Juan Alber Caro ha aconseguit els 4 punts i lidera el torneig en solitari. A la 5a ronda s’enfrontarà amb les peces negres a Lucas Puente (Paretana), que té 3,5 punts. També amb 3,5 s’enfrontaran a la taula 2, Blai Higueras (Alt Empordà) contra Joan Moles (Santa Eugènia).

Segueixen als quatre primers, un grup de 7 jugadors amb tres punts, entre els quals hi ha el jugador del Figueres Ferran Escribà, que només ha perdut contra el líder.

La 8a ronda pels grups A i B començarà dimecres a les 16:30 h de la tarda, mentre que pel grup C, començarà la 5a ronda a la mateixa hora.

Els primers taulers del grup B a la 7a ronda. A l’esquerra amb les peces blanques, Ricard Nadal i Abel Làzaro, que lideren el torneig amb 6 de 7.

Els primers taulers del grup B a la 7a ronda. A l’esquerra amb les peces blanques, Ricard Nadal i Abel Làzaro, que lideren el torneig amb 6 de 7.

Figueres, 15 d’agost del 2017

Els comentaris estan tancats.