TRIPLE EMPAT AL CAPDAVANT DEL VII OBERT DE NADAL “CIUTAT DE FIGUERES” QUE S’ENDÚ DAVID NÚÑEZ EN EL DESEMPAT

Del 27 al 30 de desembre es va disputar la 7ª edició de l’Obert de Nadal d’escacs “Ciutat de Figueres”, organitzat pel Club d’Escacs Figueres, als locals del Casino Menestral Figuerenc. El torneig es va disputar a 8 rondes a ritme clàssic (partides lentes), amb una participació d’una trentena de jugadors.

Hi va haver molta igualtat a la competició,  com ho demostra el fet que els tres primers classificats van quedar empatats amb 6 punts. El desempat va donar el primer lloc a David Núñez (Alt Empordà-Peralada), mentre que el MC Lluís Parals (Figueres) i primer cap de sèrie, va aconseguir el segon lloc i Carles Jordà (Lloret), el tercer. A mig punt es va clasificar en quarta posició Isaac Turon (Santa Eugènia) i amb 5 punts va obtener la cinquena plaça el nou jugador del Figueres Albert Pau, que encara jugava sota el paraigües del seu antic club el Santa Pau. Pau va fer 5 punts disputant una ronda menys, cosa que dóna més mèrit a la seva 5ª posició.

Cal destacar l’excel.lent torneig fet per la joveníssima jugadora de Figueres Laura Viñolas, que va totalitzar 4,5 punts, puntuant amb rivals de més nivell i guanyant gairebé 100 punts d’Elo Fide. A més va quedar primera del tram B d’Elo.

El primer del tram A, amb els mateixos punts va ser David Acevedo de l’Alt Empordà-Peralada, mentre que Juan Alber Garcia, del mateix club, va ser el primer sub-16.Arnau Vilà, del Montgrí i que també ha fitxat pel Figueres, va ser el primer del tram C, i Lluís Compte (Figueres), el millor sub-14.

Per tancar els jugadors premiats, tenim a Pep Roura i Aniol Pibernat, primers en sub-12 i sub-10 respectivament i a Carles Cantenys com a millor veterà. Tots tres del Club Escacs Figueres.

36 JUGADORS PRENEN PART AL VII OBERT DE NADAL PER A JOVES

D’altra banda, el dia 23 de desembre es va disputar la 7ª edició del torneig de Nadal per a Joves escaquistes.

Els participants es van dividir en dos grups de 18 jugadors cadascun. El grup A, format per nens i nenes  sub-12 que ja estan federats, va ser dominat per Blai Higueras i Jokin Casado (Figueres), que van obtener 4,5 punts de 5 i pel desempat es va imposar el primer jugador de l’Alt Empordà-Peralada.

Guillem Campos (Alt Empordà-Peralada) i David Rodríguez (Figueres) van ser els primers sub-10 amb 3 punts, mentre que Nerea Pastor (Figueres) va ser la 1ª fémina.

El grup B, format per jugadors fins a sub-10 i alguns no federats, el va guanyar Angel Osses amb 5 punts de 5 possibles, seguit de Isaac Montero i Artur Carbonell amb 4 punts. Tots tres són del Figueres.

Andreu Batlle, de només 6 anys i Roger Vilarrasa amb 3,5 tots dos, van ser els primers sub-8, tots també del Figueres. Mentre que Ainara Pastor (Figueres) va ser la primera fémina.

Figueres, 30 de desembre de 2017 Lluis Parals (2on class) i Albert Pau (5è class). Emili Colls entregant els premis

Els comentaris estan tancats.