MÉS DE 100 PERSONES PARTICIPEN A LES ACTIVITATS ORGANITZADES PEL CLUB D’ESCACS FIGUERES DURANT LES FIRES I FESTES DE LA SANTA CREU

El Club d’Escacs Figueres ha organitzat diferents activitats escaquístiques durant les Fires i Festes de la Santa Creu 2018. El dia 1 de maig al matí, va tenir lloc a la Rambla la 29ª edició del Campionat de partides llampec on hi van participar prop de 50 jugadors de totes les edats.

El Campionat es va dividir en 5 grups, 2 d’infantils formats per nens i nenes

d’edats entre 7 i 10 anys majoritàriament, que van ser guanyats per Lluc Crespo i Aleix Blasi, tots dos del Club d’Escacs Figueres. La final a 4 va donar la següent classificació: Max Villalba campió, Nerea Pastor sots-campiona, Aleix Blasi i Lluc Crespo en 3ª i 4ª posición d’un total de 17 jugadors.

També es van organitzar 3 grups més seniors, amb el MF Jordi Cuadras i diversos Mestres Catalans, on també hi van participar alguns joves jugadors sub12. Els 3 grups de 10 jugadors cadascun de la 1ª fase van ser guanyats pel MC Jordi Serra, Carles Falgueras i el MC Àlex Pinsach, tots 3 amb 9 punts de 9 possibles. Es va fer una final a 6 jugadors en sistema lliga, formada pels 2 primers classificats de cada grup, de manera que la final la van completar, el MF Jordi Cuadras, Flavio Hervás i Angel Gutiérrez, tots 6 del Figueres, excepte Cuadras del Banyoles i Hervás, de l’Alt Empordà-Peralada. La classificació final i va ser: Cuadras, 4,5 punts, Gutierrez, 3,5, Serra, 3,5, Pinsach 2, Falgueras 1 i Hervás, 0,5.

A la tarda, i per quart any consecutiu, es va celebrar una partida d’escacs vivents, on les “peces” eren representades majoritàriament per jugadors de l’Escola del Club Escacs Figueres, tot i que també s’hi van afegir alguns adults. Molta gent va seguir la representació de la partida magistral, conduïda i comentada pel MC Emili Colls. En aquesta ocasió es tractava d’una partida guanyada pel campió mundial Magnus Carlsen contra MV Lagrave.

Per últim, el dissabte dia 5 de maig, es va disputar la 1a edició del torneig de ràpides Embarraca’t 2018, davant de la barraca del club. Al coincidir amb la darrera ronda de l’Obert sub-12 Calculín, hi va haver poca participació, resultant vencedors en el grup sub16, Laura Viñolas i Pep Roura, del Figueres, i Nerea Pastor (Figueres) i Daniel Pastor (Gerunda) en el grup sub10.

Figueres,  7 de maig de 2018

Els comentaris estan tancats.