EL MI JORGE GONZALEZ, LÍDER EN SOLITARI DE L’OBERT MIQUEL MAS AMB 6 PUNTS DE 7 A FALTA DE DUES RONDES

El MF Jordi Cuadras s’imposa a l’Actiu de Figueres empatat amb el MC Emili Colls

L’empat al primer tauler entre el GM Djuric i el MF Ferran Solé, ha permès al MI Jorge González recuperar el liderat en solitari després de derrotar en una molt bona partida al MI Joan Mellado, i jugant amb les peces negres. González va aconseguir ben aviat dos peons passats i va anar incrementant la pressió fins a doblegar el seu rival. Ara compta amb 6 punts i s’enfronta aquesta tarda precisament contra Solé, que té mig punt menys i jugarà amb negres.

Al segon tauler, l’altre jugador amb 5,5 el GM Djuric, jugarà amb blanques contra el GM Karen Grigoryan que té 5 punts i que ahir es va desfer del MF Àlex Vidal.  Dels resultats de la 7a ronda cal fer menció especial de la victòria de Sergi Gonzàlez del Gerunda contra el GM Javier Campos.  Aquest resultat fa pujar Gonzàlez fins al tercer tauler per enfrontar-se amb negres contra el MI Touzane, tots dos amb 5 punts.

Al grup B, Insa i Roche van fer un pas endavant important en les seves aspiracions per guanyar el torneig ja que van ser els dos únics que van guanyar les seves partides –contra Gac i Torrent, respectivament-, d’entre els 5 primers taulers, i per tant van posar distància als seus perseguidors. Així, Insa, líder en solitari amb 6 punts s’enfronta amb blanques contra Roche que és segon, també en solitari, amb 5 punts. Roche sembla l’únic que pot evitar la victòria d’Insa en cas de derrotar-lo en el seu enfrontament d’avui. En cas contrari, una victòria d’Insa ja el faria campió matemàticament a falta d’una ronda. Un grup de 8 perseguidors amb 4,5 punts s’enfronten entre ells amb els ulls posats al primer tauler, per veure si algun queda amb opcions de disputar la victòria a la darrera ronda.

A la 3a ronda del Torneig Infantil sub-12, les peces blanques es van imposar en els 2 primers taulers,  Daniel Fernàndez – David Rodríguez i Marc Bartra – Oriol Lacasa, fet que deixava a Fernàndez i Bartra com a líders amb 3 punts i els feia enfrontar a la 4a ronda.  La partida va caure a favor de Daniel Fernàndez  en part gràcies a una errada de Bartra que li va facilitar les coses. Però tot just estem al 50% del torneig i per tant tot i que Fernàndez és líder amb 4 punts i té un punt més que els seus tres perseguidors, Bartra, Lacasa i Vàzquez, encara pot passar de tot.

Avui a les 16:30 h es disputa la 8a ronda als grups A i B i la 5a i 6a al grup Infantil.

Per altra banda, ahir al matí es va disputar l’Actiu de Figueres vàlid per Circuit Gironí d’Escacs Actius, amb una participació de 45 jugadors i un nivell excel.lent, amb 1 MI, 2 MF i 4 MC.

Va ser un torneig molt disputat que no es va decidir fins a la darrera ronda. Tot semblava encarat perquè el MI Gonzàlez s’imposés, però a la penúltima ronda va perdre contra el MC Emili Colls, que va tornar a demostrar el seu excel.lent nivell a aquest ritme. A la darrera ronda, ni Cuadras, ni Colls ni Gonzàlez van fallar, i per millor desempat, amb 6,5 punts sobre 8, Cuadras, ara a les files del Barcelona, es va imposar amb els mateixos punts que Colls. En tercer lloc a mig punt, es va classificar el MI Gonzàlez, seguit del jugador de l’Olot Terry i del francès Laborde, tots amb 6 punts.

Cal dir que el MC Jordi Serra va fer un molt bon torneig, entaulant per exemple amb Cuadras i Gonzàlez i sense cap derrota, però no va poder disputar la darrera rond per motius laborals. Tot i així, va ser 6è amb 5,5 punts.

Figueres, 19 d’agost del 2019

Tres-primes taulers-Ronda 7

Els 3 primers taulers a la ronda 7. En primer terme el GM Karen Grigoryan

 

Els comentaris estan tancats.