EL FIGUERES “A” PERD 8 A 2 EN LA SEGONA RONDA DEL PLAY-OFF PEL TÍTOL DE DIVISIÓ D’HONOR EN EL SEU DESPLAÇAMENT A LLEIDA

A la segona ronda de la Final “A” de Divisió d’Honor, el primer equip del CE Figueres va perdre amb claredat en el seu desplaçament a Lleida per 8 a 2. L’equip comptava amb algunes baixes, i malgrat que en els 10 taulers els jugadors del Lleida tenien avantatge d’Elo, les partides van ser molt disputades. Per exemple el MC Emili Colls va deixar escapar unes clares taules MF Martinez. Per altra banda, el MC Lluís Parals va aconseguir taules contra Mario Bruned en un final de torres inferior amb bona tècnica. Les altres tres taules les van aconseguir el MI Gonzalez al segon tauler, el MC Serra al quart i el MC Pinsach al sisè.

La propera ronda es jugarà el dissabte 9 d’abril a Figueres, contra el Sant Andreu, que té un punt més que el Figueres (5,5), per tant en cas de victòria permetria empatar amb ells a la classificació.

La resta d’equips de la categoria van finalitzar la Lliga Catalana en aquesta jornada, la novena. El Figueres “B”, que juga a Segona Divisió, va perdre contra el Masnou 2’5 a 7’5. El Masnou es jugava la possibilitat de jugar el play-off de descens o fins i tot el descens directe en funció d’altres resultats, així que va presentar l’equip titular, superior en Elo a tots els taulers a l’equip que va presentar el Figueres “B”. Hi va haver més lluita de la que reflecteix el resultat i, per exemple, Duran i Padrosa tenien clares taules que van deixar escapar. Els 5 jugadors que van entaular per part del Figueres van ser: Francesc Fernandez, Miquel Camós, Jaume Viñas, Alfonso Pérez i Carles Falgueras.

El Figueres B ha fet una molt bona temporada i, amb 5 punts, s’ha situat 4t de la categoria, una de les millors classificacions del segon equip del Figueres en aquesta difícil categoria.

El Figueres “C”, de la Preferent territorial, va perdre 6’5 a 3’5 en el seu desplaçament a Gerunda “C” i això va fer que justament el Gerunda C el superés a la classificació. El Figueres C també ha fet una molt bona temporada, ocupant la segona posició la major part del campionat, però al final ha acabat sent quart amb 6 punts de 9 possibles.

El Figueres “D”, de Primera territorial,  va perdre 5 a 3 en el seu desplaçament contra l’Olot “C” i ha finalitzat en el novè  lloc de la classificació, perdent la categoria que va aconseguir l’any passat, si finalment no hi ha cap renúncia com ha passat en altres ocasions. El Figueres D ha estat format per una combinació de jugadors veterans i d’alumnes de l’escola del Club d’escacs Figueres.

El Figueres “E” de Tercera territorial, va  vèncer el seu desplaçament a Olot “G” 0 a 4, en la segona jornada de play-off i, per tant en el conjunt dels 2 grups de tercera categoria, ha ocupat la onzena plaça d’un total de 16 equips. Molts dels alumnes que han disputat partides en aquest equip era el primer any que jugaven la lliga catalana, per tant el resultat és molt correcte i s’ha d’entendre en el pla formatiu que el club tant promociona.

Bona participació del Club d’Escacs Figueres al Campionat de Catalunya per edats individual amb la participació de 13 joves escaquistes de l’Escola del Club

El Campionat es va disputar la setmana passada a Vilaseca i cal destacar que dels 13 alumnes de l’Escola que aportava el club, per primera vegada 5 d’ells eren fèmines, fet gens habitual en el món dels escacs. Concretament es tracta de Nerea Pastor de 7 anys,  Joana Roura d’11 anys, Laura Viñolas amb 12 anys, Núria Almendros amb 13 anys i Judit Viñolas, de 15 anys.

En categoria sub-8 tots els participants del club eren novells. Lluis Compte amb 4 punts de 8 partides va ser el més destacat, també Nerea Pastor amb 3,5 punts va fer-ho molt bé i Lluc Crespo amb 3 punts, que va començar molt bé amb 3 victories però després va estar poc encertat.

En categoria sub-10 van participar-hi Jokin Casado amb 4,5 punts de 9 partides amb una bona actuació i Pep Roura amb 4 punts.

En categoria sub-12 la jove Joana Roura també debutava. En categoria sub-14 van participar-hi el campió territorial Oliver Perez, amb 5 punts de 9 partides. L’Aleix Mallol també va fer 5 punts i la derroda en l’última partida el va privar d’una millor classificació. Núria Almendros amb 3,5 punts, en el seu primer campionat català, va tenir una bona actuació millorant el seu ranking inicial. Els mateixos punts va fer Laura Viñolas.

En categoria sub-16 Gerard Mallol amb 4,5 punts va estar molt conformista amb moltes taules. Rodrigo Murillo va fer 4 punts i Judit Viñolas 3,5, en una actuació d’acord al seu ranking.

Figueres, 3 d’abril de 2016

Els comentaris estan tancats.